Labels

Rabu, 23 Disember 2009

pEngaLamn + rOboT

tgerak jg hati aku hari ni nk wat n3 baru..
bkn pa aku letih sgt2 brpa miggu ni..
dok pulon siapkn aku punya robot.
http://emo.huhiho.com
Alhamdulillah,,hasil keja keras bbrpa mingu ni..
bhgian robot aku dh hampir siap..
just tingal utk wiring board n programming..
pa2 lg la....
http://emo.huhiho.com
sblum aku cita lebih lanjot..
aku nk clean ckit angkapan korg mengenai robot ni..
slalu kalu dgr ja robot kita bayang mst hebat punya..
jd sbenarnya xsemua...hehe
robot aku besa ja..
just develop 2 achieve my FYP objective..
jnji robot aku function...hehe
gtaw siap2,malu kalu korg tgok aku punya robot..
http://emo.huhiho.com
aku bknnya terror pn ngn robot ni..
dh aku dpt tjok robot utk FYP ni..
tpaksa gak la wat..hoho..
http://emo.huhiho.com
first skali aku nk ucapkn ribuan tq kat
aku punya lect robotic POLIMAS En Rahman
Actualy time aku wt diploma kt POLIMAS aku tlh join
team ROBOCON 07..
jd bmula dr situlah aku blajar wat robot
time 2 mmg bengong pn,xtaw nk wat pa,
tp aku bljr ckit2 akhirnya ciap jg robot dlm tempoh 4 bln,
lama 2 haha...
akhirnya kami kalah dlm game ROBOCON 07,
xksh pn tp y plg penting adlh pengalaman..

team ROBOCON 07 POLIMAS

tamatnya pengajian diploma,
aku continue degree aku kt UniMAP,
kt si2 jg aku join plak team ROBOCON 08,
bbekalkn pengalaman y telah ku kutip dr pengalamn lalu..ceee
aku x lg bengong mcm dlu,,,hehe
aku dpt wat robot dgn keyakinan y tinggi,,
rezeki xdak kami kalah jg,,
tp ttp best..hehe
http://emo.huhiho.com

aku jd player utk game ROBOCON ni..hehe

time ni tgh test robot kt game field

lakonan waktu wat robot

aku punya TEAM UniMAP C



kini aku berada di thn akhir/thn 4,
wt kali ke-3 aku ditakdirkan mdpat projek robot jg..
(Development of agriculture robot and
navigation in open chili fertigation farming)
jd utk projek FYP ni aku cuba wat y tbaek,
dgn bantuan supervisor aku En Jep n My team
kami akan cuba jayakan robot ni...
arap2 korg smua doakan kejayan kami ni k :)
gmbr robot aku ni nnti la aku tunjok...
lbih kurang ja dgn y kt dlm gmbr ats 2,
ada tayar jg...hehe
http://emo.huhiho.com

9 ulasan:

Lyana berkata...

link bru.
ceritahidupsigadis-ponty.blogspot.com

juan berkata...

k tanx lyana

DaHLia berkata...

xdpt shout dkt shoubox...

click holmes n tperwre

nn berkata...

selalu tengok benda ni dkt tv je. hehe

juan berkata...

yeka..nmpak sy x..hehe :)

fyqa berkata...

ait...
kt unimap,amek course ape ek??

juan berkata...

mekatronik..np??kenal ka..hehe

fyqa berkata...

sje tny....
dak unimap gak ni ;))
tp kos laen la

juan berkata...

oo yeke..kos pa??