Labels

Ahad, 21 Mac 2010

Tips n Cara ApPly Google Ads

atas permintaan kwn bloger
aku berikn bbrpa tips y penah aku guna
n cara nk apply google adsense

xtaw la mnjadi ke x k..hehe
just mmbantu pa y tmampu :)

tips:
~sblum register form google adsense~

1.mesti da akaun gmail

2.pastikan blog kita en3 dlm English

3.sekurang2nya da 20 entry
(errr..kurang pn xpa kot..aku apply entry bru 5)

4.jgn apply google ads lg..tp cuba
naikkn trafik di blog dlu
(bleh ltakkn ads nuffnang dlu--->utk blog y bru dbuat)
--------------------------------------------------------------
#pihak google adsense akan memantau
isi kandungn blog kita dulu sblom approvekn pmohonan

#rasa2 aku, pendaftaran google adsense hanya
leh lakukn sekali shja utk 1 akaun gmail
**maksodny-aku apply 3 kali bru approve,kirany
aku tpaksa wat 3 akaun gmail utk apply len..ek phm..hehe
----------------------------------------------------------------
cara nk register:
1.register kat link ni Google Ads

2 .isi form tue pastu submit..
#biasany google mgmbil ms lbih kurang
semingu utk proses n antr
email pngesahan kt kita
3.tuggu je smbil brdoa n tawakal..kita dh usaha :p
---------------------------------------------------
The ENd

15 ulasan:

Gadis H berkata...

memang berguna tips tu.... thanx coz want 2 share it... (",)

Miss Yan berkata...

erm nak tanya la..
if da approve account google adsense tuh..
leh tak letak dalm blog malay kite..
ade yg kate takleh..
sebb nanti kene banned..
keliru~~~~

juan berkata...

gadis H-wlcom :)

Miss Yan-em xdak masalah ltak kt blog malay, tp code add google kena tambah ckit kalu nk letak kt blog malay..kod 2 leh tgok kat en3 sy y lepas..hehe

rutikeben berkata...

soalan yg same juan..kalu blog malay camne?

time aply,time tarok language tuh letak english je ke?

ardinihumaira berkata...

a ah.. dni pon dulu pernah letak tapi ads tak timul2 :'( kesedihan melanda.. terus delete.. ada tips?

juan berkata...

rutikeben-emm..first time kita apply google ads,kita kena apply guna blog english dlu...coz google xterima blog language malay..then slepas google dh approve bru leh kita letakkn iklan google di blog malay..tp kena tmbh ckit code spt entry sy y lepas...
jd kesimpulanny,ruti kena ada blog english,bru leh apply..kira kita da dua blog la :)

juan berkata...

ardinihumaira-yeke...em dini dh register ke dgn google adsense..kalu dh isi n google dh approve,try login akaun google adsense kita,create code iklan then tambah ckit code spt di entry sy y lepas...code 2 utk letak iklan di dlm blog BM..

**important-first time apply google adsense kita mesti ada blog in english :)..lpas dh google approve,,,bru leh guna jg utk blog BM

rutikeben berkata...

orait juan..

lagi soalan,dalam aply ga nih,trafic pnting tak?mcm inty?ke die cam nuffnang leh aply camtuh je walopun blog baru lg..

thanks byk2 juan

juan berkata...

rutikeben-em not sure...tp pengalaman y lpas..sy jg bru buat blog english..ada lebih kurang 5 entry,then tros apply..pas2 esokny google dh approve...tp dcadangkn entry jg kuat coz iklan google kuar bkaitan dgn entry kita :)
kesimpulany-mcm nuff je kot leh apply,cuma bhasa kena ikot khendak google..

rutikeben berkata...

owh,,ok2..thanks juan,byk tol soalan dah nih..huhuhu

juan berkata...

rutikeben-hehe..xpe2..aku sblum ni pn dok tnya bnyk gk kt bloger2 len..
"malu btnya sesat jln"..hehe

Miss Yan berkata...

thanz juan..
sy da wat google adsense..
entry yg sgt berguna..=)

juan berkata...

Miss Yan-wlcm..k good..leh la men klik ga skali :)

.::WaNiE::. berkata...

tak nak komenn

eh tapi komen jugak??

pening la satu blog pun tak terjaga nak buat blog lain bahse inggris ke :(

juan berkata...

bkn paksaan ni..ni utk bloger y nk cri income lbih..hehe..jd kena da usaha ckit :)